Kunstenaars

Kunstenaars info jubileum expositie

 

Andrew Haslen (1953)

Runde samen met zijn business partner Graham Barker 25 jaar lang de bekende Wildlife Art Gallery in Suffolk, Engeland.

Zij organiseerde vele spraakmakende exposities en tilde Wildlife Art naar een hoger niveau. Vorig jaar moest Andrew stoppen toen bij hem de ziekte van Parkinson werd vastgesteld. Andrew geniet grote bekendheid door zijn razend populaire edities linoleum snede ingekleurd met aquarel verf.

Zijn originelen zijn uitermate schaars en ik prijs me gelukkig op deze eerste en waarschijnlijk laatste expositie van zijn werk in Nederland naast zijn linoleum sneden een flink aantal van zijn tekeningen en schilderijen te kunnen tonen.

Twee keer bracht een van zijn honden hem in het voorjaar een pasgeboren Haasje.

Gedurende een jaar tekende en schilderde hij vrijwel dagelijks die opgroeiende hazen.

Van al dat werk is een schitterend boek gemaakt “The Winter hare” ook te verkrijgen tijdens de expositiedagen. Niemand kent hazen beter dan hij!

 

Jonathan Yule 1955

Werkte na zijn studie aan de hoge landbouwschool jaren als schaapherder op de grote heidevlaktes van Norfolk, The Brecklands.

Daar aquarelleerde en tekende hij de landschappen en de dieren die hem tijdens zijn werk omringde. Het was Peter Scott die hem stimuleerde van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij trekt veel naar de noordelijke kust van Norfolk, het Graafschap waar hij woont en laat zich inspireren door de schitterende luchten en het vlakke landschap gestoffeerd door tienduizenden Kleine Rietganzen die daar overwinteren.

Vandaag de dag is Jonathan een van de meest succesvolle ‘Sporting’ kunstenaars van Het Verenigd Koninkrijk. Ook Jonathan is een gepassioneerd jager.

 

Jaap Deelder 1952

Geboren en getogen op Terschelling waar zijn grootvader en vader bij Staatsbosbeheer werkten, is zijn grote liefde voor de natuur en vooral voor vogels ontstaan.

Jaap heeft van kind af aan vogels uit hout gesneden en later als leraar handenarbeid voor kinderen met een beperking, is hij daar in zijn vrije tijd en vakanties gepassioneerd mee doorgegaan.

Gebruikte hij aanvankelijk ook tropische hout, tegenwoordig maakt hij zijn beelden nog vrijwel uitsluitend van inlandse houtsoorten.

De laatste 15 jaar hakt hij ook in steen; Marmer, Speksteen, Belgisch Hardsteen, en Frans kalksteen. Jaap behoort tot de absolute top in Europa en zijn beelden zijn in de loop der jaren ook ver over onze landsgrenzen geëxposeerd en verkocht.

Naast houten, zijn er een aantal fraaie stenen beelden op het erf tentoon gesteld.